Hutiklubi Taidetestaajien etäelämykseksi

Hutiklubin online-teos valittiin valtakunnallisen Taidetestaajat-hankkeen etäelämystarjottimelle, joka tarjoaa laajan kattauksen korkealaatuisia taideteoksia yläkoululaisille katsottavaksi ja koettavaksi videomuodossa. Kevätkauden 2022 tarjolla olevaan kokonaisuuteen kuuluu myös opettajien kanssa toteutettavat taidekokemusta syventävät pedagogiset ennakko- ja jälkityöskentelymateriaalit.

Taidetestaajat on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton hanke, joka tarjoaa normaalioloissa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille taidevierailumatkoja. Keväällä 2022 koottiin kuitenkin etäelämystarjotin yläkoulujen käyttöön paikkaamaan koronapandemian aiheuttamia vierailujen peruuntumisia sekä täydentämään vierailutoimintaa. Taidetestaajat-toimintaa rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Esitykset ovat nyt yläkoulujen ja opettajien varattavissa Taidetestaajien järjestelmästä. Etäelämystarjotin ja lisätietoja: Taidetestaajat.fi

Lisäksi Hutiklubin live-versio koululaistyöpajoineen keikkailee kevään 2022 aikana yläkouluissa mm. Muuramessa. Teos on vuoden 2022 ajan mukana myös Konserttikeskuksen LIVE-hankkeen ohjelmistossa (lue lisätietoja Ajankohtaista-uutisesta).

Kuva: Ari Kauppila.