Tanssin Aika -festivaalit 2021 & Off/Balance: Kotibileet & DMU!

Kotibileet on nuorten suunnittelema ja ideoima rento illanvietto ja Tanssin Aika -festivaalin päätösjuhla kulttuuritalo Villa Ranassa. Kotibileissä nähdään nuorten itse valitsemia esiintyjiä räppäreistä tanssijoihin. Illan ohjelman aloittaa Villa Ranan piha-alueelle päätyvä mopomiitti ja letkeän hengailun lomassa koetaan erilaista ohjattua ja osallistavaa toimintaa. Esiintyjinä nähdään mm. Lilqueensoson länsiafrikkalaisista tansseista koostuvia interventiota ja esityksiä, helsinkiläisen Energpriests kollektiivin Guided Body Meditation sekä jyväskyläläislähtöinen räppäri Napsteri.

Villa Ranan kahvio tarjoilee illan aikana juotavaa ja purtavaa, levyjä pyörittää DJ HileHile, ja Open mic -osuudessa on myös mahdollisuus nousta itse lavalle parrasvaloihin!

Tule siis mukaan näkemään tuttuja tai uusia kasvoja ja viettämään iltaa hyvässä seurassa! Illanvieton järjestää Tanssiryhmä Off/Balance yhteistyössä Tanssin aika -festivaalin kanssa.

Kotibileet La 25.9. klo 20.00 @Villa Rana, Seminaarinkatu 13, Jyväskylä

Liput 20/10e, alle 20v ilmaiseksi:  Tanssin Aika 2021: Kotibileet (liveto.io)

Kesto 4,5 h

Tapahtuman sivut: Kotibileet – Tanssin Aika (tanssinkeskus.fi)

Lue lisää: Kotibileet2021 | Off/Balance (seravo.com)

Yhteisillassa: Making of Sonic Presence of an Absent Choreography ja lyhytelokuva Tanssiryhmä Off/Balance: Dance move us

DANCE MOVES US -dokumentti on osa Tanssiryhmä Off/Balancen syksyllä 2020 toteuttamaa tanssihanketta, joka osallisti nuoria eripuolilta Keski-Suomea. Hankkeessa ammattitanssijat ohjasivat osallistujille tanssityöpajan, jossa jaettiin kokemuksia suhteesta tanssimiseen sekä etsittiin eri tulokulmista liikkumisen iloa ja nautintoa.

Kohtaamisten konsepti pohjautui yhdessä tanssimiseen, musiikin rytmiin ja tunnelmaan heittäytyvään liikkeeseen sekä tapaamisen aikana syntyvään koreografiaan, joiden pohjalta luotiin jokaisen ryhmän kanssa pieni tanssiesitys. Yhdessä myös puhuttiin omasta suhteesta tanssiin ja jaettiin kokemuksia siitä mitä tanssi itselle merkitsee.

DANCE MOVES US -hanke toteutettiin Off/Balancen 10-v juhlavuoden kunniaksi. Työpajoihin osallistui 52 nuorta Jyväskylästä, Viitasaarelta, Äänekoskelta ja Saarijärveltä. Dokumentti julkaistiin 10.3. Off/Balancen sosiaalisen median kanavilla (Facebook, Instagram ja Vimeo).

Dokumentin kesto on 8min.

Työpajojen ja dokumentin idea ja toteutus:
Noora Geagea, Elina Häyrynen ja
Natasha Lommi

Dokumentin musiikki ja äänisuunnittelu:
Janne Hast

Making of ja DMU LA 25.9. klo 14.30 @Villa Rana, Seminaarinkatu 13, Jyväskylä

Tapahtuman sivut: Making of ja lyhytelokuva – Tanssin Aika (tanssinkeskus.fi)

Lue lisää: Dance Moves Us2021 | Off/Balance (seravo.com)