Off/Balance sai tukea Uudet klassikot -rahastolta yhteistyöhön Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa

Off/Balance sai merkittävän tukisumman Uudet klassikot -rahaston historian ensimmäiseltä hakukierrokselta. Uusi rahasto tukee taidealalla asemansa jo vakiinnuttaneiden toimijoiden työskentelyn ja kasvun edellytyksiä. Sen tavoite on parantaa taiteen asemaa ja ylläpitää sen merkityksellisyyttä yhteiskunnassa sekä kannustaa kasvattamaan teosten ja tuotantojen elinkaarta ja yleisömääriä.

Tukea myönnettiin 31 teatterin, tanssin, musiikin ja sirkuksen yhteisölle. Hakijoilta edellytettiin yhteistyötä vähintään yhden valtionosuuden piirissä olevan esittävän taiteen toimijan, museon tai kansallisen taidelaitoksen kanssa. Uudet klassikot -tukimuodon yksi erityispiirre on sen kaksivaiheisuus. Heti maksettavan perusosan lisäksi tuensaajalla on oikeus pääsylipputulojen mukaan laskennallisesti määräytyvään osaan tulevaisuudessa.

Off/Balance haki tukea yhteistyöteoksen toteuttamiseen Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa. Teatterin suurelle näyttämölle tuleva teos on jatkumoa Off/Balancen ja kaupunginteatterin vuosia kestäneelle yhteistyölle. Edellinen yhteistyöteos Kaipuun karuselli oli teatterin ohjelmistossa pienellä näyttämöllä vuosina 2012-2013. Tiivis yhteistyö toimijoiden välillä on lisäksi sisältänyt mm. hankkeita, pieniä esityksiä ja kolme kertaa toteutetun Alwar Urban -festivaalin.

Lue täältä tuen saajat ja myöntösummat

Kuva: Kaipuun karuselli, 2012, Off/Balancen ja Jyväskylän kaupunginteatterin yhteistyöteos