Ohjelmisto

crystal pieces: human beings
2016

“Tanssijoiden liike ja läsnäolo tuntuvat kihelmöintinä iholla: tekee mieli koskettaa ja seurata muutenkin kuin katseellaan. Raja esiintyjien ja yleisön välillä murenee. – – – Ja sitten, yhtäkkiä, alkaa huuto, joka yltyy raivoisaksi karjunnaksi. Tunnelma sähköistyy, vähän hämmentääkin. Seuraamme alkuvoimaista, shamanistista rituaalia.” KESKISUOMALAINEN

“Keitä oikein olemme? Ihmiset, jotka vaikutamme ikivanhoilta arvoituksilta sekä alati muuttuvilta olioilta.”

crystal pieces: human beings johdattaa yleisön ja kolme esiintyjää ihmisyyden ja tietoisuuden äärelle. Teos luo katsojien ja esiintyjien välille outoja ja ennen kokemattomia tilanteita liikuttaen energiaa, ihmisiä, ääntä ja tuntemuksia tilassa. Omien valintojen kautta katsojat tekevät kokemuksesta henkilökohtaisen.

Taidemuseoissa ja -gallerioissa esitettävä crystal pieces: human beings avaa kaikki aistit äänille, liikkeelle, muodoille ja hämärän eri sävyille. Näyttelytiloissa läheisyyden ja kosketuksen havainnoista tulee yhtä lailla osa esitystä kuin visuaalisista, kuulollisista ja kinesteettisistä havainnoistakin. Aistikokemuksien herkistäminen luo inhimillisen kohtaamisen yleisön, esiintyjien ja taiteen välille.

crystal pieces: human beings on toinen osa koreografien Mikko Hyvösen ja Veli Lehtovaaran kanssa vuosina 2016-2017 toteutettavasta projektisarjasta.

crystal pieces: human beings on vieraillut ensi-iltajaksonsa jälkeen Helsinki Contemporary – galleriassa (2016), Zodiak- Uuden tanssin keskuksen vierailuohjelmistossa (2018) sekä Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalilla (2017).

”Tämä oli cool, outo, sporttinen, shamanistinen ja intiimi. Jopa vähän uskonnollinen ja seksikäs.”

 “crystal pieces: human beings oli häkellyttävä. En ollut ainoa, joka olisi halunnut huutaa esiintyjien mukana.”

YLEISÖKOMMENTTEJA

Koreografia: Mikko Hyvönen
Esiintyjät: Mikko Hyvönen, Terhi Kuokkanen/Elina Häyrynen ja Jaakko Nieminen/Stav Yeini
Musiikki: Stav Yeini
Tuotanto: Off/Balance

Teoksen toteuttamista ovat tukeneet: Taiteen edistämiskeskus, Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen Tanssin Keskus

Yhteistyössä: Routa Company, Jyväskylän taidemuseo ja Helsinki Contemporary

Ensi-ilta: 17.11.2016, Jyväskylän taidemuseo, Jyväskylä

Kesto: 40-60 min.

Kuvat: Matti Häyrynen

Katso myös nämä teokset

Rikotaan rajoja
2017

Taiteilijat: Terhi Kuokkanen (O/B), Iiris Hildén (harjoittelija, O/B), Anna-Leena Järvi (Jkl kaup.teat.), Jouni Salo (Jkl kaup.teat.), Hannu Rantala (Jkl kaup.teat.) ja Outi Kaltiokumpu (Jkl kaup.teat.)

Dec/Dance17
2017

DEC/DANCE @ ILOKIVI 15.12.2017 Live! Tanssi! Taide! Bileet! DEC/DANCE on energinen taiteellinen klubi-ilta, jonka järjestävät Off/Balance ja Keski-Suomen Tanssin Keskus. Klubilla nähdään monitaiteellisia esityksiä ja