Ohjelmisto

Sinulle
2020

Videoteos Sinulle

Off/Balance ja Panu Varstala julkaisivat joulukuun 2020 lopussa videoteoksen Sinulle, joka toteutettiin korvaamaan peruuntunutta esitystä Off/Balancen 10-vuotisjuhlilla. Varstalalta tilattu monitaiteellinen juhlakäsikirjoitus oli tarkoitus esittää Tanssin Aika -festivaalilla Sep/Dance20 -klubitapahtumassa. 

Sinulle-teoksessa tanssitaiteilijat Ville Oinonen, Eleni Pierides, Jaakko Nieminen, Antti Lahti ja Anni Rissanen tanssivat Varstalan tehtävänannon pohjalta oman muistonsa työskentelystä Off/Balancen kanssa sekä vastaavat kysymykseen; mikä on tällä hetkellä elämässäsi tärkeää ja miten se resonoi taiteelliseen toimintaasi? 

Sinulle-teoksen voi katsoa Tanssiryhmä Off/Balancen Vimeo-tililtä:

https://vimeo.com/492408664

Konsepti ja ohjaus: Panu Varstala

Videot: 
Ville Oinonen, tanssi
Eleni Pierides, tanssi ja teksti 
Jaakko Nieminen, tanssi ja teksti 
Tatu Kemppainen, video ja musiikki & Antti Lahti tanssi & Richard Stanley ääni & Panu Varstala teksti
Anni Rissanen, tanssi ja teksti

Valokuvat: Ville Oinonen

Musiikki: Tero Tuovinen & Panu Varstala

Rummut: Hannu Risku

Tekstit ja laulun sanat: Panu Varstala

Laulu: Elsa Risku

Äänen jälkikäsittely: Robert Palomäki

Videoiden koostaminen: Teemu Kyytinen

Tuotanto: Off/Balance

Teoksen toteuttamista ovat tukeneet: Taiteen edistämiskeskus, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto, Keski-Suomen Tanssin Keskus ja Jyväskylän kaupunki

Katso myös nämä teokset

crystal pieces: human beings
2016

“Tanssijoiden liike ja läsnäolo tuntuvat kihelmöintinä iholla: tekee mieli koskettaa ja seurata muutenkin kuin katseellaan. Raja esiintyjien ja yleisön välillä murenee.
– – –
Ja sitten, yhtäkkiä, alkaa huuto, joka yltyy raivoisaksi karjunnaksi. Tunnelma sähköistyy, vähän hämmentääkin. Seuraamme alkuvoimaista, shamanistista rituaalia.”

KESKISUOMALAINEN

Kynnyksellä
2011

Mikko Hyvösen ja Veli Lehtovaaran älykäs koreografia pelaa näkyvän ja näkymättömän vahvalla vastaparilla. Piilottamisen ja paljastamisen kautta teos luo jännitteen herättäen tunteita hämmennyksestä huumoriin. Viisi